Световните лидери изказаха съболезнования за кончината на кралица Елизабет Втора. От

...
Световните лидери изказаха съболезнования за кончината на кралица Елизабет Втора. От
Коментари Харесай

Световните лидери покрусени от загубата на Елизабет II

Световните водачи изрекоха съболезнования за кончината на кралица Елизабет Втора. 

От Белия дом обявиха, че „ техните мисли ” са с английското кралско семейство след кончината на кралица Елизабет Втора, както и с целия английски народ, съобщи говорителката на американското президентство Карин Жан-Пиер, представена от Франс прес.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на свои ред сподели, че се е възхищавал на английската кралица за „ нейната доброта, достолепие и отдаденост, както и успокояващото ѝ наличие по време на десетилетия на огромни международни промени ”.

Френският президент Еманюел Макрон уточни, че „ Нейно величество кралица Елизабет Втора въплъщаваше непрекъснатостта и единството на английския народ повече от 70 години. Ще я помня като огромен другар на Франция, кралица която покори сърцата на всички и ще остане вечно в историята на своята страна и този век ”.

Украинският президент Володимир Зеленски изрече съболезнования на Англия за „ непрежалимата загуба ”, заяви Ройтерс.

Генсекът на НАТО Йенс Столтенберг също разяснява загубата като " голяма " и означи, че дълбоки скърби поради нея. " В продължение на повече от 70 години тя е образец за безкористно водачество и социална работа. Моите най-дълбоки съболезнования към кралското семейство, към нашите НАТО съдружници Обединеното кралство и Канада и към народа на Британската общественост ", добави шефът на Пакта. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР